Rivningsfirma Stockholm

Allt inom rivning | 08-750 90 93

Håltagning Stockholm

Håltagning i alla slags byggmaterial

Vi utför håltagning i Stockholm i alla slags byggnadsmaterial och med samtliga förekommande metoder. Håltagning kan behövas vid ett flertal tillfällen. Några exempel är när man önskar avlägsna en vägg för att få en öppen planlösning, när man behöver utöka ett schakt för en hiss eller en rymligare trappa eller för att ge plats åt installationer såsom el eller VVS i en befintlig byggnad.

Vi ser till att håltagningen utförs med rätt metod utifrån rådande förhållanden, effektivt och utan skador på kringliggande strukturer.

Håltagning med rätt metod

När man ska utföra håltagning finns det en mängd olika alternativ att välja mellan. Nedan kan ni läsa kort om de olika alternativ som finns.

Väggsågning: Denna metod väljs oftast när man önskar skapa nya öppningar i betongväggar. Här används en effektiv cirkelsåg med kapacitet att öppna upp väggar upp till ca 90 cm tjocklek.

Vajersågning: Detta är en tystare metod som kan användas i material av nästan vilken tjocklek som helst. Metoden används ofta vid större anläggningsarbeten såsom tunnelbyggen. Det går att skära ut snitt av valfri form samt är möjligt att ta ut hela block utan att göra hål rakt igenom vid behov.

Spårsågning: Denna teknik används gärna vid omdragning av rör av olika slag. Man fräser ut nya utrymmen för att sedan kunna installera exempelvis elkablar, vattenledningar eller rör för golvvärme.

Betongborrning: Denna metod används vid håltagning i betongkonstruktioner. Borrningen kan göras i allt från små till stora dimensioner och ofta använder man sig av en diamantborr eller klinga för att kunna arbeta snabbt, effektivt och med hög precision.

Golvsågning: När man har behov av att öppna upp större hål i golv för att exempelvis skapa ett hisschakt eller ett trapphål är golvsågning rätt metod. Vi har rejäl utrustning som är anpassad till alla slags byggnader.

Välkommen att kontakta oss för att begära offert på håltagning i Stockholm idag!

Håltagning med effektiva metoder - vi får jobbet gjort på nolltid!